Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

6 SEPTEMBRES

Άλλη μία υπέροχη έκθεση του Christian Boltanski στη γκαλερί Marian Goodman





Christian Boltanski, 6 Septembres, 2005. Installation, 3 DVDs, 3 remote controls, edition of 2. Courtesy: Marian Goodman Gallery.

 
Ξεκινώντας με τη φράση "Θυμάμαι" (Je me souviens) και χρησιμοποιώντας επικεφαλίδες που είχαν αντίκτυπο στη ζωή του ως σημείο αναφοράς, ο Boltanski εργάστηκε χρησιμοποιώντας αρχεία από το γαλλικό Institut national de l'audiovisuel, συγκεντρώνοντας υλικό από γεγονότα που πραγματοποιούνταν τις ημέρες των γενεθλίων του: κάθε 6 Σεπτεμβρίου αρχίζοντας από το 1944 (όποτε γεννήθηκε) μέχρι το 2004.Η συλλογή αυτή φωτογραφιών έχει επιταχυνθεί κατά 200 φορές και γεγονότα μιας ολόκληρης ζωής, συμπεριλαμβανομένων και ιστορικών γεγονότων, τρέχουν μπροστά στα μάτια των θεατών.
Αυτή η μοναδική ταινία προβάλλεται σε 3 τοίχους προσφέρωντας στο θεατή τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης.Με το πάτημα ενός κουμπιού οι θεατές μπορούν να σταματήσουν τη ροή αυτή των εικόνων, πιθανότατα από το ίδιο τους το παρελθόν ακόμα, συμμετέχωντας με τον τρόπο αυτό στο ταξίδι της ζωής , των αναμνήσεων και του θανάτου που ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου